"Den bästa arbetsförmedlingen"

Siwan är konsult hos Cross Control i Alfta, där de utvecklar och tillverkar elektronikprodukter som används i styrsystem på arbetsmaskiner. Siwan ger en inblick i vardagen som konsult och berättar vad som är bäst med bemanningsbranschen. 

Indexator tror på svensk industri

"Det är tydligt hos Konsultia att hela strukturen genomsyras av personer med erfarenhet av och kompetens inom industri. De vet vad som förväntas av oss och vår produktion." Josef Alenius, vd och Samuel Gottnersson, vice vd berättar om hur de ser på Indexator och svensk industri i framtiden.

Derome, från skog till färdigt hus

Derome producerar och levererar prefabricerade småhus och flerbostadshus i trä, med ansvar för alla delar i processen. Från ett ansvarsfullt skogsbruk och att skörda skogen – till färdigt hus.

Tryggt hos Prefabmästarna

Anders Samuelsson har arbetat hos Prefabmästarna i cirka 25 år. Med sin bakgrund som byggnadsarbetare har han arbetat runt om i världen, varit arbetsledare på olika byggarbetsplatser och produktionsledare hos Prefabmästarna. Nu har han arbetat en längre tid som produktionschef på företaget som producerar betongelement för bostäder, kontor och industrier.

Vill alltid bli bättre

Jaqueline är utbildad licenssvetsare och ströjobbade en del efter studenten, med allehanda arbetsuppgifter.

Konsultia har fin personalpolitik

Julia har arbetat en hel del inom industrin tidigare, med ett avbrott som taxichaufför under graviditet och småbarnsår. Sedan februari 2019 är hon tillbaka som industriarbetare hos Konsultia, något hon är mycket glad för.

Andreas har bra kontakt med chefen

Bra kontakt med chefen Andreas jobbar sin andra period hos Konsultia. Han har arbetat hos den aktuella kunden i cirka en månad under en introduktionstid, för att lära sig ett arbete som montör och installatör för montage av industriportar.

Återkommande konsult

Olov har arbetat hos Konsultia i omgångar med smidiga övergångar mellan jobben. — Jag hade mitt första uppdrag i slutet av april 2019, sedan dess har jag varit på Vännäs Dörr två gånger varvat med GE Healthcare, där jag är nu.

Olivia vill fortsätta utvecklas

Även om jag inte hade förkunskaper när jag började här, så har jag lärt mig arbetet med tiden. Vi har en fin stämning i verkstan där vi kan bolla jobbfrågor mellan varandra.

Linda bytte bana – till Konsultia

Linda gick direkt från gymnasiet till Ericsson. Hon såg sig själv arbeta fram till pensionen där, men de lade ned verksamheten när hon firade sitt 16:e år på samma arbetsplats.

Sanna söker utmaningar

Sanna kommer ursprungligen från Dalarna och flyttade till Örnsköldsvik för kärlekens skull. Hon kom till Örnsköldsvik med en svetsutbildning och arbete som lagerarbetare i bagaget.

Norrmejerier tog hjälp med rekryteringen

Greger har arbetat på Norrmejerier sedan oktober 1990. Inledningsvis arbetade han som underhållsmekaniker, ett arbete som sträckte sig fram till 2014. Som underhållsmekaniker arbetade han med att laga och serva maskiner, med förebyggande underhåll.

Kör så länge lampan lyser

Thomas hann arbeta på Specma i nära 20 år innan han gick i pension. Han har arbetat med slangproduktion, på godsmottagningen och ”i packen”.

Konsultia mottar global utmärkelse för bemanningsföretag

I konkurrens med ett stort antal internationella företag har Umeåbaserade bemanningsföretaget Konsultia utnämnts till ”bästa nya leverantör” av den världsledande konsultförmedlaren KellyOCG.

Konsultia utökar närvaron i Dalarna

Efter en tid med kontor i Borlänge, erbjuder de nu fler industrier i området hjälp med bemanningsarbetet. Bolagets affärsidé är specialisering inom bemanning och rekrytering till industri- och logistikföretag i norra Sverige.

Företaget Konsultia etablerar sig i Luleå efter årsskiftet

Nu satsar Konsultia, med kontor från Borlänge i söder till Piteå i norr, på ökad närvaro i Norrbotten. Etableringen i Luleå är ett naturligt steg i linje med målet att bli Norrlands ledande bemanningsföretag inom industri och logistik.

Konsultia är Gasellföretag för andra året i rad

Bemanningsföretaget Konsultia är specialiserade på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industri- och logistikföretag. Bolaget har haft en stark tillväxt sedan starten 2014, vilket nu uppmärksammas för andra gången, av DI Gasell.

Konsultia utsedda till Gasellföretag

Bemanningsföretaget Konsultia som är specialiserade på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industri- och logistikföretag har haft en stark tillväxt sedan 2014. Det har nu uppmärksammats av DI Gasell.

Årets julgåva till Min Stora Dag

Vi fortsätter skänka årets julgåva till Min Stora Dag – en organisation som gör skillnad för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Konsultia utsett till Nordiskt Tillväxtföretag

Ca 5% av Sveriges företag lyckades uppfylla alla kriterier. Vi är ett av dem.

Konsultia i Dagens Industri

I kompetensbristens Skellefteå finns en tydlig vinnare – bemanningsbranschen.  ”Många vill testa på industrin”, säger Freja Bröste, platschef på Konsultia.