Företaget Konsultia etablerar sig i Luleå efter årsskiftet. Ambitionen är att vara minst 50 medarbetare inom ett år. Bolagets affärsidé är specialisering inom bemanning och rekrytering till industri- och logistikföretag i Norrland.

Nu satsar företaget, med kontor från Borlänge i söder till Piteå i norr, på ökad närvaro i Norrbotten. Etableringen i Luleå är ett naturligt steg i linje med målet att bli Norrlands ledande bemanningsföretag inom industri och logistik.

– Norrbotten är en intressant marknad och Luleå som stad har en spännande utvecklingskurva. Vi ser fram emot att få vara en del av den genom att stötta industrierna i bemanningsarbetet. Med en tydligare närvaro kan vi öka servicenivån och kvaliteten i våra tjänster, säger Jimmy Rönnblom, vd Konsultia.

Genom specialisering inom industri och logistik har Konsultia byggt upp en djup förståelse för branschen och sina kunders behov, en strategi som lett till nära kundsamarbeten och långa relationer.

– Att vår arbetsprocess är optimerad för industrin gör oss till en snabbfotad partner där vi kan fokusera på att skapa värde för våra kunder. Ett bra exempel på hur vi vill arbeta med nya arbetsgivare i Luleå är vår långa relation med Lindbäcks Bygg i Piteå. Vi har ett partnerskap rörande rekrytering och bemanning av produktionen, berättar Freja Bröste, konsultchef och med i uppstarten i Luleå för Konsultia.

Kontoret i Luleå innebär att företaget nu finns på alla stora orter längs Norrlandskusten. Att Konsultia sedan tidigare har kontor i Piteå möjliggör positiva synergier för både personal och företag.

– Genom att ha kontor i två städer som ligger så nära varandra kan vi exempelvis matcha pendlare till jobb i både Luleå och Piteå med omnejd, säger Mikael Lindblad, regionsäljare och med i uppstarten i Luleå för Konsultia.

2019 blev Konsultia utsett till DI Gasell-företag för andra året i rad. Bolaget omsätter ca 130 miljoner kr och har ca 400 medarbetare.

För mer information, vänligen kontakta:
Jimmy Rönnblom, vd
072-517 26 11
jimmy@konsultia.se