Konsult hos Cross Control

Siwan är konsult hos Cross Control i Alfta, där de utvecklar och tillverkar elektronikprodukter som används i styrsystem på arbetsmaskiner. 

Produkterna levereras till maskintillverkare över hela världen och de huvudsakliga branscherna är entreprenad­maskiner, jord- och skogsbruksmaskiner, gruvutrustning och maskiner för hantering av gods och containrar. Där, på elektronikavdelningen, arbetar Siwan. 

— Jag arbetar med montering och testning av våra produkter. Testar gör vi noggrant och i flera omgångar innan produkterna lämnar oss för att landa
hos kunderna. 

Hos Konsultia i omgångar

Första gången Siwan kom i kontakt med Konsultia var 2017, då hon stod utan jobb. Tipset att söka sig till just Konsultia fick hon från sin dotter, som själv var konsult där. Siwan arbetade en tid som konsult hos en kund och fick senare en anställning där. Men efter en tid kände hon att hon inte trivdes och lämnade tjänsten. Då kontaktade hon Konsultia på nytt och blev erbjuden uppdrag hos Cross Control. Där arbetade hon som konsult i ett och ett halvt år, fram till att uppdraget tog slut på grund av pandemin. Ett öde som många har mött under det senaste året. Men i oktober vände vinden och hon är tillbaka sedan dess, något hon är både tacksam och glad för. 

— Övergångarna mellan olika konsultuppdrag har gått smidigt med hjälp av min konsultchef Kjell Wikström. 

I framtiden tror Siwan att bemanningslösningar kommer att vara en viktig del för företagen.

— Det är ett bra sätt för både unga och äldre att få ett arbete och komma i kontakt med olika företag. Under resans gång har jag lärt mig så mycket nya saker, som jag aldrig stött på innan. Bemanningsbranschen är den bästa arbetsförmedlingen!