Jag har i princip haft arbete hela tiden med bara några veckors uppehåll. Väntan kan vara lite svår eftersom jag inte vet om jag har ett arbete att vänta, men det har alltid löst sig till det bästa.

Montör med mångsidig kompetens
Olov är utbildad på teknikprogrammet med inriktning mot svetsning och produktion. I efterhand har han vidareutbildat sig till träarbetare och arbetar nu som montör, ett arbete han trivs bra med.
— Det är ett fritt arbete där jag får tänka själv en hel del, vilket är stimulerande.


Som introduktion den första perioden hos GE Healthcare fick Olov läsa igenom riskanalyser för de olika arbetsmomenten, sammanställda av ett skyddsombud. När han började sin andra period fick han läsa dem igen, för att inte glömma den information han en gång fått.
— Jag fick även en säkerhetsgenomgång när jag kom tillbaka. Här kompletteras det systematiska säkerhetsarbetet med systematiskt kvalitetsarbete.

Arbetsmiljö i Covid 19-tid
På GE Healthcare fortsätter produktionen som vanligt, men vissa åtgärder har vidtagits för att inte sprida smitta.

De riktlinjer som gäller för alla gäller självklart även för oss. Vi stannar hemma vid sjukdomskänsla, tvättar händerna noga och använder handsprit. Det är klart att jag tänker extra mycket hur jag beter mig och håller avståndet mellan mig och mina kollegor. Vi har också vidtagit andra säkerhetsåtgärder, som att vi har dörrarna öppna för att undvika att ta i handtag och vi rengör regelbundet våra tangentbord. De tjänstemän som har möjlighet, arbetar hemifrån och vi tar inte emot besök. Vi gör gott vi kan helt enkelt!